↑ Terug naar Algemeen

De vereniging

Het thuisbad van de Eemsrobben is per 1 Januari 2010 het Zwembad Dubbelslag. Zwembad Dubbelslag Zwet 60 9932 BT Delfzijl T 0596 – 61 23 18

Binnen de vereniging beoefenen wij:

• Waterpolo
  • Selectie zwemmen
  • Recreatief zwemmen  voor junioren
  • Recreatief zwemmen voor Senioren

Waterpolo.

Waterpolo is een zeer veelzijdige sport voor zowel heren, dames en kinderen. Het wordt gespeeld in een 25 meter wedstrijdbad met 7 spelers in het water. Er worden 4 perioden gespeeld van 5 minuten. Bij elk “dood” moment in het spel wordt de klok stilgezet. Waterpolo is goed voor je lijf, je geest en je sociale contacten. Het traint je lichaam waardoor je een goede conditie en fysieke kracht krijgt. Daarnaast leert het je spelinzicht en traint het je ooghand-coördinatie. Naast deze lichamelijke zaken is er aan een teamsport als waterpolo ook een heel groot sociaal aspect verbonden. In het water wordt er van je verwacht dat je voor elkaar strijd en de onderlinge zwakkere punten opvangt. Je moet dus echt een teamspeler zijn. Het sociale aspect gaat bij de Eemsrobben nog een stapje verder. Wij vinden als vereniging plezier in je sport nummer één. Na de training in de kantine en op toernooien is het dan ook altijd één groot feest.

Polojeugd

Voor de jeugd is waterpolo een ideale sport. Hun lichamelijke en geestelijke ontwikkeling wordt enorm gestimuleerd. De jeugdgroep is in twee groepen verdeeld. Pupillen en aspiranten. Pupillen zijn kinderen tot 12 jaar en aspiranten zijn kinderen tussen 12 en 16 jaar. De pupillen is het meer vrijheid blijheid maar ze krijgen wel een stuk zwem- en baltechniek. Daarnaast wordt ook veel aandacht besteedt aan omgaan met elkaar en samenspel. Aspiranten krijgen meer een opbouwende training waar aandacht wordt besteedt aan balvaardigheid, spelinzicht, zwemtechniek en alle andere vaardigheden die je als waterpoloër nodig hebt.

Senioren

De senioren zijn onderverdeeld in Dames en Heren, helaas. Na jarenlange afwezigheid van een damesteam doet komend seizoen weer een damesteam van de Eemsrobben mee in de competitie. Dit is een gezellige groep meiden tussen de 13 en 27 jaar. Deze gezellige kakels gaan er komend seizoen helemaal voor om een goede prestatie neer te zetten. Eemsrobben heeft drie heren teams die het allemaal heel goed doen in de competitie. Daarnaast zijn deze teams ook geregeld met elkaar te vinden bij feesten en partijen. Naast goede teams zijn zij ook goede vrienden. Is je interesse gewekt? Kom dan vooral langs op één van de trainingsdagen (zie trainingstijden).

Waterpolo Trainingstijden

• Aspiranten:
    • Vrijdagavond van 19:15 tot 20:00.
    • Zondagmorgen van 09:00 tot 10:00

• Senioren Dames:
    • Woensdagavond van 20:00 tot 20:45.
    • Vrijdagavond van 20:00 tot 21:00

• Senioren Heren:
    • Woensdagavond van 20:30 tot 21:30.
    • Vrijdagavond van 21:00 tot 22:30

Selectie Zwemmen.

Wil je meer weten over wedstrijdzwemmer, klik dan op selectie.

Recreatief Zwemmen.

Op zaterdag zwemt de recreatieve jeugd van de zwemvereniging. Er wordt getraind door een vaste en 2 verschillende trainers. Naast het trainen van verschillende slagen, starten en keren, doen we ook mee aan zes recreatieve wedstrijden en twee finale wedstrijden in de provincie. Daarnaast hebben we ook nog activiteiten zoals tijdens Pasen, Sinterklaas, het oliebollenfestijn rond oud en nieuw, (eigen) Club Kampioenschap en de laatste les. Natuurlijk willen we de groep groter maken met jongens en meisjes die in het bezit zijn van een zwemdiploma. Daarom mag je altijd een proefles mee zwemmen of een keertje komen kijken. Als je besluit om lid te worden willen wij wel een kopie van je zwemdiploma ontvangen niet omdat we je niet geloven maar vanwege de verzekering.

Trainingstijden recreatieve jeugd:

• Zaterdagmiddag van 17:00 tot 18:00 voor de starters en gevorderde groep

Trainingstijden Recreatief voor senioren

• Woensdagavond van 20:45 tot 21:30

Op woensdagavond is er recreatief zwemmen voor senioren. Er zijn zwemmers die zelf graag banen willen zwemmen, maar er is ook een groep die door ons getraind wil worden. Dit alles wordt op een ongedwongen en gevarieerde manier gedaan. Hier geldt ook de regel, dat iedereen welkom is om te komen kijken of een proefles mee te zwemmen.