«

»

Marije Oosterhuis genomineerd Sportvrouw 2016 Eemsmondsport

Marije Oosterhuis is genomineerd door Eemsmondsport voor de titel Sportvrouw van 2016. Wil jij dat Marije de nominatie omzet in de titel Sportvrouw 2016, klik hier om jouw stem uit te brengen op de site van Eemsmondsport.nl.

 

Marije Oosterhuis, Delfzijl
Marije Oosterhuis uit Delfzijl (21) is een paralympische zwemmer die tijdens een talentdag door bondscoach Mark Faber wordt ontdekt. Oosterhuis keek de Spelen in Beijing vanuit haar ziekenhuisbed. Er zat een tumor in de spieren van haar benen. Door de tumor functioneert haar rechterbeen niet meer optimaal. Voor haar ziekte was de Delfzijlse al een fanatieke zwemster en ze besloot dat weer op te pakken.

Beetje bij beetje werd ze beter en kwalificeerde ze zich op drie afstanden voor de Paralympische Spelen in Londen. Tijdens de Spelen van Rio kwam ze in actie op de 50 meter vrije slag, 100 meter vrije slag, 400 meter vrije slag en de 100 meter rugslag. Op de 50 meter vrijeslag behaalde ze net niet de finale. In de overige wedstrijden streed ze tegen de wereldtop in de finale. Met een achtste tijd op de 100 meter rugslag, een zevende plaats op de 100 meter vrijeslag en een zevende plaats op de 400 meter vrijeslag kon Oosterhuis terug kijken op geslaagde Paralympische Spelen.